Activiteiten

Shantykoor Rotterdam

Shantykoor Rotterdam is opgericht in 1995 en was een van de eerste shantykoren van de regio Rotterdam. Wegens enorm succes kwam er al snel een wachtlijst die het ledenaantal van 60 overschreed. Omdat wachten niet leuk is werden er daarna nog vele initiatieven ontplooit om ook een shantykoor op te richten. Sinds 1995 is de populariteit steeds meer toegenomen.

Onlangs is het repetitieadres in de Alexanderpolder gesloten. Sind 2016 repeteert Shantykoor Rotterdam in Pro rege. En met wederzijdse tevredenheid. Alle voorzieningen en de goede berijkbaarheid van Pro Rege zorgen er voor dat een ieder met plezier iedere dinsdagavond kan repeteren. Buiten de wekelijkse repetities worden er jaarlijks ongeveer 30 optredens verzorgd zowel in als buiten de regio Rotterdam. Daarnaast is Shantykoor Rotterdam mede initiatiefnemer van het jaarlijkse internationaal Shantyfestival Rotterdam waar ongeveer 40 shantykoren uit binnen- en buitenland gedurende twee dagen aan deel nemen. Dit festival is gelijk met de jaarlijkse wereldhavendagen. Een ander initiatief waar Shantykoor Rotterdam ook mede initiatiefnemer van is is het maandelijkse Shantycafé Rotterdam. Om de doelstelling van de organiserende koren nog meer kracht bij te zetten is dit idee geboren.

Op de 3e zondag van de maand is er in de middag het Shanycafé. Dan komen vaak bezoekers uit alle hoeken van ons land spontaan musiseren en zingen van de oude werkliederen van de zeilvaart van toen. Inmiddels is het 75e shantycafé een feit. Dit initiatief is inmiddels in binnen- en buitenland overgenomen.De bakermat van het fenomeen shantycafé ligt dus in Rotterdam. Zoals reeds is gezegd is onze repetitieavond op dinsdag van 20.00 tot 22.30 uur. Interesse? Kom eens langs om de sfeer te proeven.

Zie ook de website: www.shantykoorrotterdam.nl

DOE MEE MET DE CURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN!

De cursus is opgedeeld in drie blokken. We beginnen met tekenen, daarna een blok acryl schilderen op doek en in het laatste blok gaan we aquaelleren. Elk blok duurt 4 weken. De lessen zijn op woensdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Tijdens het tekenen en schilderen ontdek je de toepassing van verschillende materialen. Technieken als licht, schaduw en diepte komen aan bod. We schilderen naar stilleven en soms staat de schilder als Rembrandt of Picasso centraal.

Materiaal is bij de cursus inbegrepen.

Inschrijven kan via de website van Pro rege of bel voor meer informatie docent Jeanette op 06 48 51 17 66

Met een groepje vrienden, collega’s of familie schilderen? Dat kan! In de workshop vrolijke kippen of dikke dames schilderen maakt ieder een eigen kunstwerkje. We schilderen met acrylverf op een linnen doek.

De workshop start v.a. 6 inschrijvingen en duurt 3 uur. Bijvoorbeeld op woensdagavond van 19.00 tot22.00 uur In overleg kan het op een ander moment. De kosten bedragen €40.00 per persoon, waarbij het materiaal is inbegrepen.

Voor meer informatie bel je met de workshophouder Jeanette 06 48 51 17 66.

Of mail naar proregeinfo@kpnmail.nl

ZIN IN ZINGEN?!

DAT KAN BIJ KOOR BRAM EN SAAR!    LEKKER OVERDAG!

Het Bram en Saar koor bestaat uit twee groepen in Rotterdam-Kralingen. De Bram en Saar koren zijn bedoeld voor mensen in de leeftijd van 30 tot 90 jaar die gezellig populaire liedjes willen zingen. U hoeft geen noten te kunnen lezen of zangervaring te hebben. Vrouwen en mannen zijn van harte welkom! Elke dinsdag en woensdag wordt er gezongen. We zingen o.a. nummers van Ramses Shaffy, Claudia de Breij, Simon and Garfunkel, de Beatles, Jazzsongs en musical stukken onder bergeleiding van een professionele zangcoach en pianist.

De nadruk ligt op het lekker met elkaar zingen, met af en toe een optreden (niet verplicht). Aan kwaliteit wordt gewerkt, maar er is geen stemtest of basisniveau vereist: iedereen is welkom! Zingen is gezond, ontspannend en gezellig om samen te doen en een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen!

Lokatie: Pro rege, Oudedijk 113 3062 AD Rotterdam Kralingen.

Dinsdag 14:15-15:45 uur of

Woensdag 10:30-12:00 uur.

NIEUWE KOORLEDEN ZIJN VAN HARTE WELKOM!!

DE EERSTE @ KEER ZIJN VRIJBLIJVEND EN GRATIS!

Daarna zijn de kosten 25 euro per maand. Als je een keertje niet kunt, is inhalen bij de parallel groep altijd mogelijk.

INTERESSE? Kijk op http://www.wemel.nl/bram en saar/

Of mail naar Karin Schipper zingmetkarin@gmail.com ook voor privéles.

Wilt u op hoog niveau zingen in een koor? Kijk dan op www.wemel.nl/jade.

 

Weight Watchers: een eenvoudig en doeltreffend afvalprogramma

Bij Weight Watchers weten we dat succesvol en blijvend gewichtsverlies steunt op vier essentiële pijlers: doordachte voedingskeuzes, veel ondersteuning, gezonde gewoonten en meer beweging.
Met ons programma maken we het je gemakkelijk. We reiken je alle hulpmiddelen aan en geven je het zetje in de rug dat je nodig hebt om te slagen.

Bij de cursus op de Oude Dijk 113 kun je je direct aanmelden, maar je mag altijd vrijblijvend een keer een cursus bijwonen om te zien of het iets voor jou is!

Iedere woensdagavond in Pro Rege om 19:30 (wegen vanaf 19:00).
Meer informatie: www.facebook.com/kralingenommoord

De streeklatjes

De club ” de Steeklatjes” bestaat 30 jaar en richt zich vooral op weven, spinnen en het plantaardig verven van de gesponnen wol.

Wij komen (buiten de vakanties) wekelijks bij elkaar in een zaal bij Pro Rege.

Twee keer per jaar gaan wij een weekend weg om onze gesponnen wol plantaardig te verven.

Zowel op de wekelijkse bijeenkomsten als in de weekenden is er ruimte om met andere technieken te experimenteren, zoals bijvoorbeeld vilten en papier.
Weven is een oeroude techniek; technisch is het het verbinden van groepen verticale en horizontale draden. Maar voor handwerksters is weven vooraleer spelen met kleuren en materialen, variërend van katoen, linnen en wol tot touw, koperdraad, papier en nog veel meer.
De resultaten zijn uniek en variëren van gebruikstextiel tot ruimtelijke objecten. Weven is een ambacht, een kunde en een kunst.

Voor beginners en gevorderden komen tijdens de lessen alle facetten aan bod:

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, neem dan gerust contact met ons op via e-mail steeklatjes10@gmail.com
Met veel plezier geven wij u antwoord op al uw vragen.

Politie Harmonievereniging Hermandad

Politie Harmonievereniging Hermandad repeteert al weer behoorlijk wat jaren in Pro Rege. Daarnaast vindt het jaarlijkse nieuwjaarsconcert traditiegetrouw in de kerkzaal plaats. Na afloop van dit concert, heffen we altijd met elkaar het glas op een mooi muzikaal jaar.

Het orkest is altijd op zoek naar muzikale collega’s die graag bij ons willen meespelen.

Kom, zonder verdere verplichtingen, een paar keer luisteren of misschien wel direct meedoen met de repetitie.

Het orkest repeteert iedere woensdagavond van 19:45-22.00 uur in Pro Rege.
www.hermandad-rotterdam.nl

NIEUW!!

Begin mei 2019 start wekelijks de nieuwe cursus:

MINDFUL MUSIC MEDITATION!

Later instromen is geen enkel probleem.

Waarom Mindful Misic Maditation? Je hebt veel om blij mee te zijn. Toch voel je je vaak gespannen, onrustig of moe. Je hoofd zit vol met gedachten en je hebt moeite met concentratie. Of je voelt je rusteloos, lusteloos of verdrietig. Herkenbaar?

De unieke combinatie van muziek, meditatie en mindfulness-oefeningen zorgen voor een betere balans concentratie en ontspanning. Dingen met aandacht doen maakt gelukkiger. Bij Mindful Music Meditation gaan we hier mee aan de slag.

Kom Langs! Voor alle leeftijden. Probeer het eens (een paar keer) uit!

Wekelijks:

Woensdagochtend 9:00-9:50 uur en/of

Dinsdagmiddag 13:00-13:50 uur

In gebouw Pro rege, Oudedijk 113, Rotterdam Kralingen.

Je kunt je via de site vrijblijvend aanmelden:  http://wemel.nl/mindfulrotterdam/ of mail zingmetkarin@gmail.com.

Je kunt op elk moment starten.